Storing Buitenhuizerbrug sluit Zuid Holland af voor schepen met staande mast. Meld je als je hierdoor gedupeerd wordt.

Geplaatst op 16-10-2024  -  Categorie: Algemeen altijd zichtbaar

buitenhuizerbrugSinds de Buitenhuizerbrug (doorvaarthoogte 6,80 m) in storing is gegaan op 5 oktober kunnen schepen met mast niet meer vanaf het Noordzeekanaal naar Haarlem varen of zuidelijker naar Zuid-Holland. De omvaarroute via de Ringvaart, de Nieuwe Meer en door Amsterdam is ook niet beschikbaar vanwege de werkzaamheden bij de Schipholbrug. De periode waarin dit zich nu voordoet komt uitermate slecht uit voor onze sector omdat juist aan het eind van het vaarseizoen schepen weer naar hun winterthuishaven varen om daar boekingen (voor overnachtingen) te hebben.
De BBZ heeft contact met RWS om te kijken wat er mogelijk is. Misschien is de brug nog handmatig te openen of met een kraan. Omdat de opening hoogstwaarschijnlijk maar op één tijdstip zal plaatsvinden willen we een inventarisatie maken van de schepen en data dat ze door de brug moeten. Meld je dus per ommegaande bij Cockie als je door deze brug moet.
Ondertussen hebben we aan ILT gevraagd of een begeleide tocht over zee ook een optie is en een mail gestuurd naar een Tweede Kamer lid met de vraag hier vragen over te stellen aan de minister.