TVL update

Geplaatst op 30-10-2020  -  Categorie: Corona TOGS

De BBZ is in overleg met het ministerie van EZK over de TVL regeling. Wij hebben een lijst overhandigd van alle bij ons bekende ondernemers met informatie over hun bedrijven en activiteiten, de SBI codes die zij nu hebben en wat zij mis lopen omdat ze niet de code hebben die zij zouden moeten hebben om maximale steun te ontvangen. Op dit moment is er nog geen nieuws op het gebied van de “verkeerde” SBI-hoofdcodes en is de Btw-aangifte nog steeds leidend voor het berekenen van de TVL-regeling. Zodra er meer informatie is over deze twee problemen met de TVL-regeling, laten wij dit weten.

De TVL-regeling voor de periode juni - september (TVL1) kan vandaag nog tot 17.00 uur worden aangevraagd.

Verlenging TVL
De regeling wordt verlengd met drie periodes. Binnenkort wordt informatie over de berekening voor het volgende kwartaal online gezet op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO).

De drie verlengingsperiodes zijn:
• 1 oktober tot en met 31 december 2020 (de omzet wordt vergeleken met 1 oktober tot en met 31 december 2019)
• 1 januari tot en met 31 maart 2021 (de omzet wordt vergeleken met 1 januari tot en met 31 maart 2019)
• 1 april tot en met 30 juni 2021 (de omzet wordt vergeleken met 1 april tot en met 30 juni 2019)
Informatie over de voorwaarden voor deze regeling zijn te vinden in deze link.

TVL aanvraag
De TVL-regeling kan ook door een accountant of andere tussenpartij worden aangevraagd: Met eHerkenning kan een accountant of andere tussenpartij gemachtigd worden. Deze ketenmachtiging zorgt ervoor dat de tussenpartij een TVL aanvraag kan doen en dat de aanvraag veilig verloopt.

TVL 4e kwartaal
Alle bedrijven met 30% omzetverlies krijgen in het vierde kwartaal toegang tot de TVL. Er is tijdelijk geen beperking van SBI-codes. Dit houdt in dat ondernemers uit alle bedrijfssectoren met alle SBI-codes in aanmerking komen, met uitzondering van krediet- en financiële instellingen. Dit geldt alleen voor het vierde kwartaal, van 1 oktober t/m 31 december 2020. De SBI-hoofdcode blijft bepalend voor de hoogte van de vaste lasten.
Lees hier meer over de overige voorwaarden voor de TVL aanvraag voor het 4e kwartaal.